Mürekkep Kartuşlarini Degiştirme

Mürekkep Kartuşunu Degiştirme

Denetim masasi dügmelerini kullanma
Yazici Yardimci Programlarini Kullanma
EPSON Status Monitor'ü Kullanma

Bu yazicida, IC yongalarina sahip mürekkep kartuşlari kullanilmaktadir. IC yongasi her kartuşun kullandigi mürekkep miktarini hassas bir şekilde izledigi için kartuş sökülse ve sonra yeniden takilsa bile, kartuşun içindeki tüm mürekkep kullanilabilmektedir. Ancak, yazici otomatik olarak güvenilirlik denetimi yaptigindan, kartuş her takildiginda bir miktar mürekkep tüketilir.

Yazicinin denetim masasini veya EPSON Status Monitor yardimci programini kullanarak mürekkep kartuşunu degiştirebilirsiniz. Talimatlar için aşagida ilgili bölüme bakin.

Uyari:
  • Mürekkep kartuşlarini çocuklarin erişemeyecegi şekilde saklayin. Çocuklarin kartuşlardaki siviyi içmesine veya kartuşlara dokunmasina izin vermeyin.
  • Kullanilmiş mürekkep kartuşlarini tutarken dikkatli olun, mürekkebin aktigi bölümün çevresinde mürekkep kalmiş olabilir. Cildinize mürekkep bulaşirsa, hemen sabunla yikayin. Gözlerinize mürekkep kaçarsa, gözlerinizi hemen bol suyla yikayin. Rahatsizlik veya görme sorunu yikama işleminden sonra da devam ediyorsa, hemen bir doktora başvurun.

Dikkat:
  • Epson, gerçek Epson mürekkep kartuşlarinin kullanilmasini önermektedir. Epson tarafindan üretilmemiş ürünleri kullanmaniz durumunda yazici zarar görebilir; bu tür zararlar Epson garantisi kapsaminda degildir.
  • Yeni kartuşu alincaya kadar eski kartuşu yazicida birakin; aksi takdirde yazdirma kafasinin püskürtme kanallarinda kalan mürekkep kuruyabilir.
  • Mürekkep kartuşlarini yeniden doldurmayin. Yazici, mürekkep kartuşunun üzerindeki IC yongasini kullanarak kalan mürekkep miktarini hesaplamaktadir. Kartuş yeniden doldurulmuş olsa bile, IC yongasi kalan mürekkep miktarini yeniden hesaplamayacagi için kullanilabilecek mürekkep miktari degişmeyecektir.

Not:
  • Diger kartuşta mürekkep olsa bile, bir mürekkep kartuşu boşken yazdirmaya devam edemezseniz. Yazdirma işleminden önce boş kartuşu degiştirin.
  • Bir mürekkep kartuşunu bitmeden veya azalmadan degiştirmek için  bakim ve  güç dügmesine ayni anda basin.
  • Belge yazdirirken kullanilan mürekkebe ek olarak, yazdirma kafasi temizlenirken, otomatik temizleme işlemi sirasinda (yazici açildiginda gerçekleştirilir) ve mürekkep kartuşu yaziciya takildiginda mürekkep doldurulurken de mürekkep tüketilir.

Mürekkep kartuşlari hakkinda daha fazla bilgi için Güvenlik Talimatlari'na bakin.

Denetim masasi dügmelerini kullanma

Yazicinin işiklari yeni bir mürekkep kartuşu alma veya boş bir kartuşu degiştirme zamani geldiginde size haber verir.

Bu tabloda yazicinizdaki işiklarin durumu ve yapmaniz gerekenler açiklanmaktadir.

Işiklar

Yapilmasi Gereken

Yeni bir black (siyah) mürekkep kartuşu (T066) veya color (renkli) mürekkep kartuşu (T067) satın alın.

Boş black (siyah) veya color (renkli) mürekkep kartuşunu değiştirin.

Hangi mürekkep kartuşunun bittigini anlamak için EPSON Status Monitor 3'e bakin.

Mürekkep kartuşunu  bakim dügmesini kullanarak degiştirmek için aşagidaki adimlari uygulayin.

Yazicinin açik oldugundan emin olun.  güç işigi açik olmali, ancak yanip sönmemelidir.

Yazicinin kapagini açin.

 bakim dügmesine basin. Yazdırma kafası black (siyah) veya color (renkli) mürekkep kartuşu değiştirme konumuna hareket eder,  güç ışığı yanıp sönmeye başlar ve  hata ışığı yanıp sönmeye başlar veya yanar. Her iki kartuşta da mürekkep kalmadiginda, yazdirma kafasi önce black (siyah) mürekkep kartuşunu degiştirme konumuna hareket eder. Black (siyah) kartuşu değiştirdikten sonra, color (renkli) kartuşu değiştirme konumuna geçmek için bakım düğmesine basın.

Dikkat:
  • Yazdirma kafasini elle hareket ettirmeyin, aksi takdirde yaziciniz zarar görebilir. Yazdirma kafasini her zaman  bakim dügmesine basarak hareket ettirin.
  • Mürekkep kartuşlarini degiştirirken aşagida gösterilen kartuş algilayicisina dokunmayin.

Mürekkep kartuşunun kelepçesini sonuna kadar yukari kaldirin. Kartuşun bir bölümü kartuş yuvasindan dişari çikar. Kartuşu yukari dogru kaldirarak yazicidan çikarin ve uygun şekilde imha edin. Kullanilmiş kartuşu parçalamayin veya yeniden doldurmaya çalişmayin.

Uyari:
Ellerinize mürekkep bulaşirsa, hemen sabunla yikayin. Gözlerinize mürekkep kaçarsa, gözlerinizi hemen bol suyla yikayin. Rahatsizlik veya görme sorunu yikama işleminden sonra da devam ediyorsa, hemen bir doktora başvurun.

Yeni mürekkep kartuşunu koruyucu ambalajindan çikarin. Sonra, kartuştan sadece koruyucu sari bandi çikarin. Kartuşun yanindaki yeşil IC yongasina dokunmayin.

Dikkat:
  • Kartuşu takmadan önce koruyucu sari bandi çikarin; aksi halde kartuş kullanilamaz hale gelir ve yazdirma işlemi yapamazsiniz.
  • Mürekkep kartuşunu koruyucu sari bandi çikarmadan taktiysaniz, kartuşu çikarmaniz ve yeni bir tane takmaniz gerekir. Koruyucu sari bandi çikararak yeni kartuşu hazirlayin ve ardindan kartuşu yaziciya takin.
  • Koruyucu bandin kartuşun üstündeki mavi bölümünü çikarmayin; aksi halde yazdirma kafasi tikanabilir ve yazdirma işlemi yapilamayabilir.
  • Kartuşun altindaki koruyucu bandi çikarmayin; aksi halde kartuş kullanilamaz hale gelebilir.
  • Kartuşun yanindaki yeşil IC yongasina dokunmayin; aksi halde yazici normal çalişmayabilir ve yazdirmayabilir.

  • Bir mürekkep kartuşu yazicidan geçici olarak çikarilirsa, mürekkep kartuşunun mürekkep tahliye noktasini kire ve toza karşi koruyun. Mürekkep kartuşunu yaziciyla ayni ortamda saklayin. Kartuşu saklarken, yukaridaki resimde gösterildigi gibi durdugundan emin olun (mürekkep kartuşunun rengini belirten etiket kartuşun üstünde görünmelidir). Mürekkep tahliye noktasindaki vana, dişari sizabilecek mürekkep fazlasini tutmak için tasarlanmiştir. Ancak, kartuşun dikkatli kullanilmasi önerilir. Mürekkep kartuşunun mürekkep tahliye noktasina veya çevresindeki alana dokunmayin.
  • Eski bir mürekkep kartuşunu çikardiktan hemen sonra yaziciya bir mürekkep kartuşu takin. Mürekkep kartuşunun hemen takilmamasi, yazdirma kafasinin kurumasina ve dogru çalişmamasina neden olabilir.

Mürekkep kartuşunu mürekkep kartuşu yuvasina yerleştirin ve ardindan mürekkep kartuşunun kelepçelerini kapatin. Kartuşa çok fazla güç uygulamayin.

Dikkat:
Bir mürekkep kartuşunu yazicidan çikardiktan sonra yeni kartuşu hemen takin. Kartuş yoksa yazdirma kafasi kuruyabilir ve yazdirma işlemi yapilamayabilir.

Yazicinin kapagini kapatin.

bakim dügmesine basin. Yazici yazdirma kafasini hareket ettirir ve mürekkep tahliye sistemini doldurmaya başlar. Bu işlem yaklaşik otuz saniyede tamamlanir. Mürekkep doldurma işlemi bittiginde, yazici yazdirma kafasini başlangiç konumuna döndürür,  güç işigi artik yanip sönmez ve yanar ve  hata işigi söner.

Dikkat:
Yazici mürekkep doldururken  güç işigi yanip sönmeye devam eder. Bu işik yanip sönerken yaziciyi kapatmayin. Aksi takdirde mürekkep doldurma işlemi tamamlanamaz.


[Sayfanin başina]

Yazici Yardimci Programlarini Kullanma

Mürekkep kartuşunu yazici yardimci programlarini kullanarak degiştirmek için ekrandaki yönergeleri görüntüleyebilirsiniz.

Bir mürekkep kartuşunu azalmadan veya bitmeden degiştirmeniz gerektiginde Maintenance (Bakim) sekmesinde Ink Cartridge Replacement (Mürekkep Kartuşu Degiştirme) dügmesini tiklatin.

Yazici yardimci programlarini kullanma hakkinda daha fazla bilgi için aşagidaki bölüme bakin.
Bkz. Maintenance (Bakim) Menüsünde Ayar Yapma


[Sayfanin başina]

EPSON Status Monitor'ü kullanma

Kalan mürekkep seviyelerini bilgisayarinizdan takip edebilir ve EPSON Status Monitor 3 'ü kullanarak düşük mürekkep seviyesine sahip veya boş mürekkep kartuşunu degiştirme talimatlarini ekranda görüntüleyebilirsiniz.

Bir mürekkep kartuşu azaldiginda veya bittiginde, EPSON Status Monitor penceresinde How to'yu (Nasil) tiklatin. Kartuşu degiştirmek için ekrandaki talimatlari izleyin.

EPSON Status Monitor'ün kullanimi hakkinda daha fazla bilgi için aşagidaki bölüme bakin.
Bkz. EPSON Status Monitor 3'ü kullanma

Kartuş azaldiginda black (siyah) mürekkebi koruma

Black (siyah) mürekkep azaldiginda ve aşagidaki gereksinimler karşilandiginda aşagidaki iletişim kutusu görüntülenir:

Kagit türü olarak Düz Kagit ve kalite seçenegi olarak Text (Metin) seçildiginde.

Iletişim kutusunda size black (siyah) mürekkebi normal şekilde kullanma veya siyah renk oluşturmak için renkli mürekkepleri kariştirarak black (siyah) mürekkebi koruma seçenegi sunulur.

Yes (Evet) dügmesini tiklatarak belgeleri yazdirmak için renkli mürekkeplerin karişimini kullanabilirsiniz. Black (siyah) mürekkep kartuşundaki mürekkep kullanilmaz. Bazi durumlarda mürekkepler birleştirilerek oluşturulan siyah renk, black (siyah) mürekkep kartuşundaki renkten biraz farkli olabilir. Siyah mürekkep kullanilacak bir sonraki baski işinde iletişim kutusu görüntülenir ve size tekrar siyah mürekkebi koruma seçenegi sunulur.

No (Hayir) dügmesini tiklatarak yazdirdiginiz iş için kalan siyah mürekkebi kullanmaya devam edebilirsiniz. Siyah mürekkep kullanilacak bir sonraki baski işinde iletişim kutusu görüntülenir ve size tekrar siyah mürekkebi koruma seçenegi sunulur.

Disable this feature (Bu özelligi devre dişi birak) dügmesini tiklatarak siyah mürekkebi normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Black (siyah) mürekkep kartuşunun kalan kullanim ömrü boyunca iletişim kutusu bir daha çikmaz. Bu durumda, tamamen bitene kadar siyah mürekkep normal şekilde kullanilir.


[Sayfanin başina]


Sonraki