Αρχική σελίδα
Διάγνωση του προβλήματος

Δείκτες σφάλματος
EPSON Status Monitor (Μόνο για Windows)
Εκτέλεση ελέγχου λειτουργίας του εκτυπωτή

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του εκτυπωτή επιτυγχάνεται σε δύο βήματα: πρώτα διαγνώστε το πρόβλημα και στη συνέχεια εφαρμόστε τις πιθανές λύσεις μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διάγνωση και την επίλυση των πιο συνηθισμένων προβλημάτων παρέχονται από την ηλεκτρονική επίλυση προβλημάτων, τον πίνακα ελέγχου, το βοηθητικό πρόγραμμα EPSON Status Monitor ή με έναν έλεγχο λειτουργίας του εκτυπωτή. Ανατρέξτε στην αντίστοιχη ενότητα παρακάτω.

Εάν αντιμετωπίζετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει σχέση με την ποιότητα εκτύπωσης, ένα πρόβλημα εκτύπωσης το οποίο δεν έχει σχέση με την ποιότητα εκτύπωσης, ένα πρόβλημα με την τροφοδοσία χαρτιού ή εάν ο εκτυπωτής δεν εκτυπώνει καθόλου, ανατρέξτε στην κατάλληλη ενότητα.

Για να επιλύσετε ένα πρόβλημα, ενδέχεται να χρειαστεί να ακυρώσετε την εκτύπωση.
Ανατρέξτε στην ενότητα Ακύρωση εκτύπωσης

Δείκτες σφάλματος

Μπορείτε να προσδιορίσετε πολλά συνηθισμένα προβλήματα του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη LCD του εκτυπωτή.

Μηνύματα σφάλματος

Λύση

No memory card or disk inserted, or it cannot be recognized [Δεν έχει τοποθετηθεί κάρτα μνήμης ή δισκέτα, ή δεν μπορούν να αναγνωριστούν].

Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης ή η δισκέτα αποθήκευσης έχουν τοποθετηθεί σωστά. Εάν έχουν τοποθετηθεί σωστά, ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα μνήμης ή τη δισκέτα και προσπαθήστε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα ή η δισκέτα περιέχουν εικόνες.

Cannot recognize the memory card or disk [Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της κάρτας μνήμης ή της δισκέτας].

Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης ή η δισκέτα αποθήκευσης έχουν τοποθετηθεί σωστά. Εάν έχουν τοποθετηθεί σωστά, ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα μνήμης ή τη δισκέτα και προσπαθήστε ξανά.

Cannot recognize the device [Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της συσκευής].

Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης έχει τοποθετηθεί σωστά. Εάν έχετε συνδέσει συσκευή USB, βεβαιωθείτε ότι η δισκέτα έχει τοποθετηθεί σωστά.

Printer error occurred. Please see your manual [Σφάλμα εκτυπωτή. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιό σας].

Απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή και ενεργοποιήστε τον ξανά. Εάν το μήνυμα σφάλματος συνεχίσει να εμφανίζεται, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας.

Service required.
See your manual for details [Απαιτείται επιδιόρθωση. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιό σας για λεπτομέρειες].

Επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Cannot perform the print head cleaning due to low ink level [Δεν μπορεί να εκτελεστεί ο καθαρισμός της κεφαλής εκτύπωσης λόγω χαμηλού επιπέδου μελανιού].

Για να εκτελεστεί ο καθαρισμός της κεφαλής εκτύπωσης, πρέπει να υπάρχει επαρκής ποσότητα μελανιού. Αντικαταστήστε το δοχείο μελανιού με τη χαμηλή ποσότητα μελανιού.

EPSON Status Monitor (μόνο για Windows)

Εάν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα ενώ εκτυπώνετε, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος στο παράθυρο της ένδειξης προόδου.

Όταν τελειώσει το μελάνι, κάντε κλικ στο κουμπί How To [Διαδικασίες] της οθόνης και το EPSON Status Monitor θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στη διαδικασία αντικατάστασης του δοχείου.

Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι κάποια εξαρτήματα στο εσωτερικό του εκτυπωτή είναι κοντά στο όριο της διάρκειας χρήσης τους, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας για να αποκτήσετε καινούρια.

Εκτέλεση ελέγχου λειτουργίας του εκτυπωτή

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος, εκτελέστε έναν έλεγχο λειτουργίας του εκτυπωτή για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν το πρόβλημα προέρχεται από τον εκτυπωτή ή τον υπολογιστή.

Για να εκτελέσετε έναν έλεγχο λειτουργίας του εκτυπωτή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής και ο υπολογιστής είναι σβηστοί.

Αποσυνδέστε το καλώδιο από την υποδοχή της διασύνδεσης του εκτυπωτή και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον εκτυπωτή.

Βεβαιωθείτε ότι στην τροφοδοσία φύλλων υπάρχει χαρτί μεγέθους A4, ότι η κασέτα CD/DVD δεν έχει τοποθετηθεί στον εκτυπωτή και ότι έχει σηκωθεί ο οδηγός CD/DVD.

Πιέστε το κουμπί Setup [Ρύθμιση] και επιλέξτε Nozzle Check [Έλεγχος ακροφυσίων] πιέζοντας το κουμπί ή .

Πιέστε το κουμπί και, στη συνέχεια, το κουμπί OK. Ο εκτυπωτής εκτυπώνει το δείγμα ελέγχου ακροφυσίων.

Συγκρίνετε την ποιότητα της εκτυπωμένης δοκιμαστικής σελίδας με το δείγμα που εμφανίζεται παρακάτω. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα εκτύπωσης, όπως κενά ή τμήματα που λείπουν στις δοκιμαστικές γραμμές, ο εκτυπωτής είναι εντάξει.

Το πρόβλημα είναι πιθανό να οφείλεται στις ρυθμίσεις του προγράμματος οδήγησης του εκτυπωτή, τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, το καλώδιο διασύνδεσης (βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα θωρακισμένο καλώδιο) ή τον ίδιο τον υπολογιστή.

Εάν η σελίδα ελέγχου δεν εκτυπώνεται ικανοποιητικά, όπως φαίνεται παρακάτω, υπάρχει πρόβλημα με τον εκτυπωτή.

Για παράδειγμα, αν λείπει κάποιο τμήμα των εκτυπωμένων γραμμών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο ακροφύσιο είναι φραγμένο ή ότι η κεφαλή εκτύπωσης δεν είναι στοιχισμένη σωστά.