Nasıl Yapılır? / Tarayıcınızın Düğmelerinden En İyi Biçimde Yararlanma

Windows(r)'da Düğmelere Farklı Uygulama Atama

Windows XP kullanıcıları için
Windows Me, 98 ve 2000 kullanıcıları için

Tarayıcıdaki düğmelere, EPSON Smart Panel dışında, Windows'da Tarayıcı olaylarını (örneğin, yüklüyse Microsoft Imaging for Windows) destekleyen tüm uygulamaları atayabilirsiniz.  Başlat,  Kopyala,  E-postaya Tara veya  Web'e Tara düğmesine bastığınızda, EPSON Scan'in iletişim kutusu açılır veya tarama başlar ve taranan görüntü otomatik olarak (el ile açılması gerekmeyen) uygulamaya gönderilir.

Uygulamanın Tarayıcı olaylarını desteklediğinden emin olun ve sonra adımları izleyin.

Macintosh kullanıcıları için not:
Tarayıcıdaki düğmelere, EPSON Smart Panel dışında hiçbir uygulama atayamazsınız.

Windows XP kullanıcıları için

Control Panel (Denetim Masası) içindeki Scanners and Cameras (Tarayıcılar ve Kameralar) simgesini çift tıklatın.

Tarayıcınızın simgesini sağ tıklatın ve Properties (Özellikler) öğesini seçin.

Events (Olaylar) sekmesini seçin.

Select an event (Olay seç) listesinden istediğiniz bir düğmeyi seçin. Start this program (Bu programı başlat) seçeneğini ve sonra listeden istenen uygulamayı seçin.

Not:
  • Prompt for which program to run (Hangi programın çalıştırılacağını sor) seçiliyse, düğmeye bastığınızda listeden bir uygulama seçmenizi isteyen bir iletişim kutusu görüntülenir.
  • Bazı uygulamalar, tarayıcılara ve sayısal kameralara bağlantıyı desteklemez. Yalnızca listede görünün uygulamalarla bağlantı kurulabilir.

Ayarlarınızı kaydetmek için Apply (Uygula) ve sonra OK (Tamam) düğmesini tıklatın.

Not:
Her düğme ayarını değiştirdiğinizde Apply (Uygula) düğmesini tıklatmanız gerekir.

Tarayıcı olaylarını devre dışı bırakmak isterseniz, tarayıcının Properties (Özellikler) iletişim kutusunda Take no action (Hiçbir şey yapma) öğesini seçin.


[Başa dön]

Windows Me, 98 ve 2000 kullanıcıları için

Windows 98 ve 2000 kullanıcıları için not:
Bu bölümde Windows Me ekran görüntüsü kullanılmıştır, bu nedenle görünümler ekranınızdakilerden farklı olabilir. Yönergeler aynıdır.

Start (Başlat) düğmesini tıklatın, Settings (Ayarlar) seçeneğinin üzerine gelin ve Control Panel (Denetim Masası) öğesini seçin.

Scanners and Cameras (Tarayıcılar ve Kameralar) simgesini çift tıklatın.

Windows Me kullanıcıları için:
Tarayıcınızın simgesini sağ tıklatın ve Properties (Özellikler) seçeneğini seçin.

Windows 98 ve 2000 kullanıcıları için:
Yüklü tarayıcılar ve kameralar listesinden tarayıcınızı seçin. Properties (Özellikler) düğmesini tıklatın.

Events (Olaylar) sekmesini seçin.

Tarayıcı olayları listesinden istediğiniz düğmeyi seçin ve Bu uygulamaya gönder listesinden istenen uygulamanın onay kutusunu işaretleyip diğer onay kutularını temizleyin.

Not:
  • Birden çok uygulama seçilirse düğmeye basıldığında, listeden yalnız bir tane seçmeniz için bir iletişim kutusu görüntülenir.
  • Bazı uygulamalar, tarayıcılara ve sayısal kameralara bağlantıyı desteklemez. Bağlantı, yalnızca Send to this application (Bu uygulamaya gönder) listesinde görüntülenen uygulamalarla kullanılabilir.

Ayarlarınızı kaydetmek için Apply (Uygula) ve sonra OK (Tamam) düğmesini tıklatın.

Not:
Her düğme ayarını değiştirdiğinizde Apply (Uygula) düğmesini tıklatmanız gerekir.

Tarayıcı olaylarını devre dışı bırakmak isterseniz tarayıcının Properties (Özellikler) iletişim kutusundaki Disable device events (Aygıt olaylarını devre dışı bırak) onay kutusunu seçin.


[Başa dön]


Önceki